Το cloud computing αποτελεί κυριολεκτικά επανάσταση στον τομέα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Η εταιρεία σας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την κρίσιμη μετάβαση σε cloud services; Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα αληθινό επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές σχετικά με τη σχέση του cloud και τους οργανωτικούς στόχους της εταιρείας.

Πολλές παρανοήσεις γίνονται για το cloud και αυτά που μπορεί να προσφέρει. Εκτός από εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να σας παρέχει πολλά περισσότερα, δημιουργώντας το υπόβαθρο για νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις σχέσεις σας με τους πελάτες και τους συνεργάτες σας.

Γνωρίζοντας πως λειτουργεί το cloud computing, είναι πιθανό να έχετε ήδη ιδέες σχετικά με το πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρηση σας. Για να εξαλείψουμε οποιαδήποτε αμφιβολία σας σχετικά με αυτή την τεχνολογία, παραθέτουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του cloud computing:

Μειώνει Το Κόστος
Το Cloud Computing σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για την επιχείρηση σας. Θα εξοικονομήσετε χρήματα στην αποθήκευση και την ενημέρωση του λογισμικού, διότι ο server θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Επίσης μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την «αγορά φυσικής αποθήκευσης», την επέκταση της ικανότητα και της κινητικότητας, όπως σκληρούς δίσκους, CDs, USBs κ.α (Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα όσον αφορά τη συντήρηση του λογισμικού).

Αυξάνεται Η Παραγωγικότητα
Υπάρχουν πολλές πτυχές, γιατί το cloud computing αυξάνει την παραγωγικότητα της εταιρείας σας. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Εύκολη Πρόσβαση
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και στα δεδομένα σας οπουδήποτε και να βρίσκεστε, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο ιντερνετ.
Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα χρησιμοποιώντας και άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και τα κινητά τηλέφωνα.
Με το να έχετε τη δουλειά σας στα «χέρια σας», μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις και αναβαθμίσεις, οπουδήποτε και να βρίσκεστε και με οποιαδήποτε συσκευή διαθέτετε.

Πολλαπλοί Χρήστες
Στα project της εταιρείας σας ή τα δεδομένα αυτής, μπορούν να έχουν πρόσβαση όσοι έχουν τη δικαιοδοσία να δούν τα αρχεία αυτά. Έχετε τη δυνατότητα να δουλέψετε ταυτόχρονα το ίδιο project από όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο.

Εύκολος Διαμοιρασμός
Από τη στιγμή που δημιουργείτε ή ανεβάζετε κάποια αρχεία στο cloud, θα είναι δυνατό να τα δει και η ομάδα σας στην εταιρεία. Δε χρειάζεστε να χρησιμοποιήσετε το e-mail για να στείλετε τα αρχεία σε πολλαπλούς παραλήπτες, ή να επεξεργαστείτε τους παραλήπτες αυτούς και να ξαναστείλετε το e-mail μπρος – πίσω για να το δουν οι άλλοι.

Απεριόριστη Αποθήκευση
Το cloud computing προσφέρει ένα μεγάλο ποσοστό αποθήκευσης, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη φυσική αποθήκευση στον υπολογιστή σας.

Είναι Βολικό & Ευκολόχρηστο
Το cloud computing σας απαλλάσει από την ταλαιπωρία της ενημέρωσης του λογισμικού και της αποθήκευσης του. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το πως θα λάβουν την πληροφορία τα μέλη της ομάδας σας, ώστε να μπορέσετε να δουλέψετε για να προλάβετε τη προθεσμία. Εφόσον μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας και να δουλέψετε από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, μπορείτε να πάρετε την οικογένεια σας και να πάτε διακοπές, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να τηρήσετε τις προθεσμίες.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνo κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα που μπορεί να παρέχει το cloud computing στην επιχείρηση σας.

Στη SoftComm διαθέτουμε απεριόριστες λύσεις που αφορούν το clouding computing και μπορούμε να προτείνουμε την κατάλληλη για την επιχείρησή σας.